...Célunk az Ön hatékonyságának a növelése...

Cégre szabott, egyedi megoldások partnereink részére.
MENÜ

 

Aktualitások / Cégünk az elektronikus számlázásra való áttérés mellett döntött, a bevezetés, átállás folyamatosan történik.


A partner cégünk a Számlaközpont Zrt, szolgáltatásairól bővebb információ a www.szamlakozpont.hu oldalon található. 

Természetesen van lehetőség más szolgáltató választására is, jelenleg Magyarországon pár cég jogosult ezen szolgáltatás nyújtására.

 

Általános tudnivalók


Elektronikus számla fogalma:


„E-számla nem más, mint az áfa-törvényben meghatározott tartalommal bíró számla vagy egyszerűsített számla, melyet elektronikus formában bocsátottak ki, továbbá melyet legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyeggel láttak el.”
Az elektronikus számla ugyanazokat a számlaadatokat tartalmazza, mint a papír alapú számla, ennek megfelelően ugyanolyan módon könyvelhető.

Nem minősül elektronikus számlának a hagyományosan papír alapon kiállított számla elektronikus úton történő továbbítása, ill. annak pdf formátumban való tárolása. 

A gyakorlatban a számla az eddig is használt számlázó programmal készül el, de nem nyomtatásra kerül a vevő példánya, hanem egy pdf file készül róla, és ehhez csatolódik az elektronikus aláírást és időbélyegzőt tartalmazó xml file (ennek előállítását biztosítja a Számlaközpont, mint szolgáltató).

Fontos, hogy a számlához kötelezően csatolandó mellékleteket (pl.cmr, teljesítés igazolás) is lehetőség van elektronikusan, hitelesítve a számlával együtt küldeni.

 

Törvényi szabályozását az Áfa törvény határozza meg, 2007/CXXVII számú törvény 175§ definiálja


A 2012. január 1-én hatályba lépő módosításaink értelmében, amennyiben a számlakibocsátásra kötelezett úgy dönt, hogy elektronikus aláírás és időbélyegző használatával állít ki elektronikus számlát, úgy erről előzetesen tájékoztatnia kell a termék beszerzőjét, igénybevevőjét, ill. beleegyezését kell kérnie- ez akár történhet ráutaló magatartással is.

Az elektronikus számlázás a számlakibocsátónál történő bevezetése nincs hatósági engedélyhez kötve, az adózó maga választja meg (akár számlánként) az általa alkalmazott számlázási módot.

Az időbélyeg a számla kiállításának időpontját, az elektronikus aláírás a számla adattartalmának megváltoztathatatlanságát biztosítja.


Érvek az elektronikus számlázás mellett


Az elektronikus számlázás azon túl, hogy jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé a környezetünket is kíméli. 

EU-s szabályozás is támogatja az elektronikus számlázás elterjedését.

Részletek, bővebb információ és tájékoztatás kérésére: 

www.szamlakozpont.hu oldalon.

Hírek

 • Indulhat a számlázó szoftverek online bekötése
  2018-02-21 07:43:49

   

  Rendszereinkbe is beépítésre kerül és várhatóan Áprilistól kerül a átadásra az OnLine modul, teljes próba lehetőséggel, hogy a határidő zökkenőmentes legyen partnereink számára!
  Bővebb információ: info@ctmszoft.hu

   
 • ÉtteremSys VIR Visual
  2018-01-19 09:02:41

   

   A több mint 15 éve piacon lévő Éttermi rendszerük megújult! Ismerkedjem meg az új ÉtteremSys VIR v2018 Visuál” rendszerrel akár új vagy régi felhasználónkén! Ingyenes bemutató, árajánlat kérés az info@ctmszoft.hu címen. 

   

 • 2017 / 18

  Tisztelt Partnereink, Látogatóink!

  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!


   

 • CRM rendszer
  2017-11-17 15:26:24

  Biztos Ön is hallott már a CRM (Ügyfélkapcsolat) rendszerekről, ha hallott de nem ismeri, hogy mi is ez <<< itt olvashat róla! >>> 2018-tól a FuvarSys VIR tartalmazza a kapcsolódó CRM rendszert.

  További információt kérhet az info@ctmszoft.hu címen
  Üdvözlettel: cTm Szoft Bt.

   
 • Rendszerbemutató Országjárás ‘17
  2017-10-24 08:50:41

   Ha szeretne megismerkedni a FuvarSys VIR rendszerrel mi elvisszük Önnek és megmutatjuk November hónapban! Időpont egyeztetés miatt kérem jelentkezzen << itt >>  vagy adja meg elérhetősőgét az info@ctmszoft.hu címünkre...  hamarosan visszahívjuk!

  Üdvözlettel : cTm Szoft Bt.

   

 • Rendszerbemutató 2018!
  2017-09-20 08:23:36

   Készüljön fel a 2018-ra! Ha új számítógépes rendszert szeretne bevezetni akár egy számlázót vagy Vállalatirányítási Rendszert lépjen időben! Kérje ingyenes szoftverbemutatónkat Fuvarozás, Raktározás területén állunk szíves rendelkezésére. 

   Tovább >>> 


   

 • Korábbi híreink

Asztali nézet